Laster Hendelser

« All Hendelser

Are we all equal? Social differences in health and health care in Europe

oktober 23 @ 11:15 - 12:00

Gratis

Folk er ikke født like. Det er store forskjeller i helse mellom europeiske land. Eksempelvis varierer forventet levealder innenfor Europa med 8 år for kvinner og 14 år for menn. Men også innenfor land persisterer ulikheter i helse mellom sosiale grupper, i noen europeiske land øker ulikhetene.

Sosiale ulikheter i helse skyldes et misforhold i folks livsbetingelser og drives av inntekt, arbeidsledighet og utdanningsnivå. Innvirkningen på helse disse variablene har starter i ung alder, til og med før fødsel, og består gjennom livet. Ulikheter i helse er ikke bare urettferdig, de har også enorme økonomiske og sosiale kostnader.

Helsetjenester kan spille en viktig rolle for å redusere urettferdighet i helse hvis de organiseres på en rettferdig måte. Likevel er det store variasjoner i tilgjengelighet, tilgang til og kvalitet i helsetjenester for folk fra forskjellige sosiale grupper i Europa.

Kursnummer:
1903
Målgruppe:
Leger og medarbeidere og annet helsepersonell (åpen forelesning)
Antall kurspoeng:
Godkjennes med 1 valgfritt poeng dersom deltakelse i annet kurs med minimum 6 poeng. Poeng for plenumsforelesning kommer i tillegg og er ikke obligatorisk for å få de enkelte kursene godkjent.
Foredragsholder:
Sara Willems
Presentasjon:

Sara J.T. Willems er lege og professor ved Ghent University i Belgia. I 2011 ble hun den første europeiske professor i feltet “equity” (rettferdighet) i helsetjenester. Hun er leder i “The Equity in Health Care research group”, som er en interdisiplinær forskningsgruppe som leder eller deltar i mange nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter om rettferdighet i primærhelsetjenesten.

Forskningen hennes utforsker relasjonen mellom helseinstitusjoner/organisasjoner og rettferdig tilgang til helsetjenester, behandling og utfall. Hennes forskningsinteresser inkluderer også rettferdighet som en dimensjon av kvalitet i primærhelsetjenesten; pasientensentrert helsetjeneste, samfunnsorientert primærhelsetjeneste, helsetjenester for romfolk og ansvarlighet i medisinske programmer.

Sara Willems konsulteres ofte av internasjonale og lokale organisasjoner om rettferdighet i helsetjenester.

Detaljer

Dato:
oktober 23
Tid
11:15 - 12:00
Kostnad:
Gratis
Hendelse Kategori:

Arrangør

Sara J.T. Willems

Sted

Radisson Blu Royal Garden Hotel – Møterom: OT 1-2-3
Kjøpmannsgata 73
Trondheim, 7010 Norge
+ Google Map
Telefon:
73 80 30 00
Hjemmeside:
https://www.radissonhotels.com

Billetter

Unlimited tilgjengelig
1903 - AlleGratisApen for alle