Laster Hendelser

« All Hendelser

Gitterceller, stedsans og hukommelse

oktober 22 @ 11:15 - 12:00

Gratis
Kursnummer:
1902
Målgruppe:
Leger og medarbeidere og annet helsepersonell (åpen forelesning)
Antall kurspoeng:
Godkjennes med 1 valgfritt poeng dersom deltakelse i annet kurs med minimum 6 poeng. Poeng for plenumsforelesning kommer i tillegg og er ikke obligatorisk for å få de enkelte kursene godkjent.
Foredragsholder:
May-Britt Moser
Presentasjon:

Professor May-Britt Moser er instituttleder på Kavliinstituttet på Fakultet for Medisin og Helsevitenskap på NTNU og er også leder for et Senter for Fremragende Forskning (Centre for Neural Computation). Hun har bygd opp et internasjonalt høyt anerkjent forskningssenter sammen med sin nære samarbeidspartner, Edvard Moser.

De startet med dette arbeidet høsten 1996 og bygde det som i 2017 har blitt til et eget institutt på fakultet Medisin og Helsevitenskap. De har hatt stor suksess med artikler i de beste internasjonale tidsskrifter som Nature, Science og Cell. Arbeidet har blitt belønnet med en rekke internasjonale priser, inkludert Nobelprisen i medisin eller fysiologi i 2014, for oppdagelsen av posisjoneringssystemet i hjernen, som de delte med John O’Keefe.

Visjonen til May-Britt og hennes medarbeidere har alltid vært å forstå hvordan nerveceller samarbeider for å skape atferd og kognisjon. Interessen har også vært sterk for å trene opp gode forskere til å overta verdiene som Edvard og hun bar med seg fra tidlig av; at man får den beste forskningen dersom man sørger for kvalitet i alle ledd og at man sørger for et fagmiljø der kreativitet får blomstre og at dyrene har det godt. Som følge av det arbeidet fikk hun utmerkelsen «Beste kvinnelige leder» fra Næringsforeningen i Trøndelag (Madame Beyer prisen).

Forskere som har blitt trent på senteret i Trondheim har fått akademiske stillinger ved mange prestisjeuniversiteter som for eksempel Standford i USA. May-Britt har blitt innvalgt i en rekke nasjonale internasjonale vitenskapsakademier som for eksempel American Philosophical Society (USA), National Academy of Medicine (USA), German Academy of Sciences (Leopoldina) og Kungliga Vetenskaps Akademien i Sverige.

De leder nå sitt andre senter for framragende forskning og har fått tung forskningsstøtte også fra det Europeiske forskningsrådet. Instituttet har evnen til å tiltrekke seg gode forskere og har fått støtte fra både Kavli Foundation og Pauline Braathen til å starte et nytt senter med fokus på Alzheimers sykdom. Dette senteret er sterkt knyttet til St Olavs hospital.

Detaljer

Dato:
oktober 22
Tid
11:15 - 12:00
Kostnad:
Gratis
Hendelse Kategori:

Arrangør

May-Britt Moser

Sted

Radisson Blu Royal Garden Hotel – Møterom: OT 1-2-3
Kjøpmannsgata 73
Trondheim, 7010 Norge
+ Google Map
Telefon:
73 80 30 00
Hjemmeside:
https://www.radissonhotels.com

Billetter

Unlimited tilgjengelig
1902 - AlleGratisÅpen for alle